Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Blog

Bron: https://pixabay.com/photos/boxing-kickboxing-muay-thai-combat-2282001/.

Onderbreken en overnemen: hoe pak je dit aan met kickboksen?

Bij kickboksen is timing belangrijk. Vechters moeten niet alleen weten hoe ze stoten en trappen moeten uitdelen, maar ook wanneer ze moeten aanvallen, verdedigen, en belangrijker nog, hoe ze de aanvallen van een tegenstander kunnen onderbreken of overnemen.

https://pixabay.com/photos/muay-thai-training-fighter-man-7028717/.

Het belang van het trainen van je schenen, knieën en ellebogen

Een ervaren kickbokser zal het zich waarschijnlijk niet meer herinneren, maar beginners weten het als geen anders; de pijn die je voelt aan je schenen na de zoveelste trap. Daarom is het belangrijk om je schenen, maar ook je knieën en ellebogen te trainen. We leggen je uit hoe.

De voordelen van (kick)boksen voor vrouwen

Boksen en kickboksen zijn zoveel meer dan alleen fysieke uitdagingen; het biedt talloze voordelen voor vrouwen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je als vrouwen kickboksen zou kunnen overwegen als onderdeel van je dagelijkse leven.

12 maanden kickboksen, wat kan dit voor je betekenen?

Rokas vertelt je zijn verhaal. Hij trainde 12 maanden en boekte ontzettend veel progressie! In zijn reis liet hij zich inspireren door grootste kickboksers, ging hij naar Thailand om uiteindelijk zijn tweede MMA gevecht te hebben. Laat je inspireren!

Calorieën verbranden met kickboksen?

Gedurende een gemiddelde sessie van één uur kan je al snel 600 tot 900 calorieën verbranden. Het werkelijke aantal is echter sterk afhankelijk van je gewicht, intensiteit en techniek. Dat is meer dan bij veel andere workouts.

5 redenen om te starten met kickboksen!

Denk jij nog steeds dat kickboksen vooral draait om hard meppen, schoppen, agressie en geweld? Dan zit je er echt naast! Kickboksen is zoveel meer en biedt zoveel meer!. We geven je 5 redenen om te starten met kickboksen!

De 10 beste films over kickboksen!

Films over kickboksen worden lang niet altijd goed gewaardeerd door het brede publiek. Toch durven wij het wel aan om een top 10 te maken. Staat jouw favoriet er tussen? Lees snel verder!

De belangrijkste regels bij kickboksen

In dit blog bespreken we de do's en don'ts van kickboksen, hoe punten worden gescoord, en duiken we in de reden achter een van de belangrijkste verboden: het slaan op het achterhoofd.

Hoofdbeschermer Twins.

Hoofdbescherming bij kickboksen: Veiligheid voorop!

Kickboksen is een sport waarbij stoten en trappen naar het hoofd niet ongewoon zijn. Goede hoofdbescherming kan het risico op hoofdletsel aanzienlijk verminderen. Ontdek waarop jij moet letten bij het aanschaffen van hoofdbescherming.

De belangrijkste merken in het kickboksen

We lichten in dit blog vijf topmerken uit, uit het kickboksen op een rij. We belichten daarbij de belangrijkste attributen die je nodig hebt en vergelijken we de prijs en kwaliteit van deze topmerken.