Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

De voordelen van (kick)boksen voor vrouwen

Boksen en kickboksen zijn zoveel meer dan alleen fysieke uitdagingen; het biedt talloze voordelen voor vrouwen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom vrouwen kickboksen zouden moeten overwegen als onderdeel van hun dagelijkse leven.

1. Uitstekende workout

Kickboksen en boksen zijn een intensieve trainingen die helpen bij het verbranden van veel calorieën in een korte tijd. Het verlengt de spieren, waardoor je armen en benen goed getraind en getonifieerd worden, perfect voor het opbouwen van lange, slanke spiermassa. De dynamische bewegingen, zoals het draaien tijdens het stoten, zijn ook uitstekend voor het versterken van de buikspieren.

2. Hormonale balans

Vele vrouwen ervaren hormonale schommelingen die symptomen zoals PMS of menopauzale klachten kunnen veroorzaken. Kickboksen kan een nuttige uitlaatklep bieden om stress en frustratie te verminderen, waardoor een betere hormonale balans wordt bevorderd.

3. Stress en angstvermindering

Kickboksen is een effectieve manier om stress en angst te verlichten. De fysieke activiteit helpt bij het reguleren van stresshormonen zoals cortisol en biedt een mentale afleiding van dagelijkse zorgen. Vrouwen die lijden onder stress of angst kunnen merken dat een intensieve sessie op de bokszak een direct kalmerend effect heeft.

4. Verbeterde fysieke gesteldheid

Regelmatige kickbokstrainingen dragen bij aan een betere lichaamsvorm en verhoogt de algehele uithoudingsvermogen en conditie. Elke sessie werkt niet alleen de armen en benen, maar ook je kernspieren, waardoor je effectief je hele lichaam traint zonder dat je het doorhebt.

5. Zelfverdediging

Hoewel de meeste vrouwen kickboksen als sport en niet om te vechten, zijn de vaardigheden die je leert ook nuttig voor zelfverdediging. De technieken bieden een basis waardoor vrouwen zich zekerder kunnen voelen in potentieel gevaarlijke situaties.

6. Betere slaap

De intensieve fysieke uitlaatklep van kickboksen kan leiden tot betere slaapgewoonten. Door de afname van stress en de fysieke vermoeidheid na een trainingssessie, kunnen vrouwen sneller in slaap vallen en dieper slapen.

7. Gezondheid van de hersenen

Kickboksen vereist concentratie en het onthouden van combinaties, wat bijdraagt aan de mentale gezondheid en hersenfunctie. Het leert vrouwen om snel te denken en te reageren, wat de cognitieve flexibiliteit verbetert.

Kickboksen biedt dus niet alleen een uitstekende fysieke training, maar ook een scala aan mentale en emotionele voordelen. Het helpt vrouwen om sterker, zelfverzekerder en gezonder in het leven te staan. Dus waarom niet de handschoenen aantrekken en de vele voordelen van deze dynamische sport zelf ervaren?

Meer artikelen

5 redenen om te starten met kickboksen!

Denk jij nog steeds dat kickboksen vooral draait om hard meppen, schoppen, agressie en geweld? Dan zit je er echt naast! Kickboksen is zoveel meer en biedt zoveel meer!. We geven je 5 redenen om te starten met kickboksen!

Calorieën verbranden met kickboksen?

Gedurende een gemiddelde sessie van één uur kan je al snel 600 tot 900 calorieën verbranden. Het werkelijke aantal is echter sterk afhankelijk van je gewicht, intensiteit en techniek. Dat is meer dan bij veel andere workouts.

12 maanden kickboksen, wat kan dit voor je betekenen?

Rokas vertelt je zijn verhaal. Hij trainde 12 maanden en boekte ontzettend veel progressie! In zijn reis liet hij zich inspireren door grootste kickboksers, ging hij naar Thailand om uiteindelijk zijn tweede MMA gevecht te hebben. Laat je inspireren!