Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

12 maanden kickboksen, wat kan dit voor je betekenen?

Een jaar geleden begon Rokas zijn reis ín het kickboksen, waarmee hij een nieuw hoofdstuk inluidde in zijn ontdekking van vechtsporten. Deze tocht was echter al veel eerder begonnen; in 2019, toen hij voor het eerst zes maanden MMA trainde. Deze periode culmineerde in zijn eerste MMA-gevecht, een ervaring die zijn vermeende beheersing van de basisvaardigheden stevig op de proef stelde.

Sparren met een wereldkampioen

Het was tijdens een sparingsessie met Sergey Maslaboyev, wereldkampioen kickboksen, dat Rokas zich realiseerde hoe beperkt zijn kennis van stoten daadwerkelijk was. Deze confrontatie motiveerde hem om zijn vaardigheden in kickboksen te verdiepen, een avontuur dat hem naar trainingen met professionele vechters in Zweden en naar Thailand voor Muay Thai leidde.

Gedurende het jaar evalueerde Rokas verschillende sparingsessies om zijn vooruitgang in kickboksen te beoordelen - van zijn eerste ontmoeting met een kampioen tot sessies met teamgenoten en professionele vechters. Deze reflecties onthulden niet alleen verbeteringen in zijn techniek en strategie maar ook essentiële fouten die bijdroegen aan de nederlaag in zijn tweede MMA-gevecht.

Van worsteling naar ontwikkeling

Aan het begin van zijn training worstelde Rokas tegen zijn instinct in om zichzelf effectief te verdedigen, een vaardigheid die cruciaal bleek in de ring. Door ervaringen met verschillende tegenstanders, inclusief de herhaalde sparings met Sergey, ontwikkelde hij een beter inzicht in het houden van afstand, verdedigen en het bepalen van het tempo tijdens gevechten. Toch bleven er uitdagingen bestaan, zoals zijn neiging om naar achteren te leunen en een gebrek aan ervaring tegen langere tegenstanders, wat uiteindelijk leidde tot zijn nederlaag in het tweede gevecht.

Geleerde lessen

Een belangrijke les die Rokas leerde, was het belang van sparren met tegenstanders die beter zijn dan jezelf, een principe dat wordt benadrukt door succesvolle individuen in diverse disciplines. Deze realisatie bracht hem ertoe zijn aanpak te herzien en zich meer te richten op uitdagende sparingsessies.

Terugkijkend op zijn reis, van de allereerste training tot de reflectie op zijn tweede MMA-gevecht, is duidelijk dat elke stap vooruit nieuwe uitdagingen met zich meebracht. Ondanks de tegenslagen is de vooruitgang die Rokas heeft geboekt in zijn begrip en uitvoering van vechtsporttechnieken onmiskenbaar. Deze reis heeft hem niet alleen fysiek sterker gemaakt maar heeft ook waardevolle inzichten gebracht in het overwinnen van persoonlijke en technische obstakels.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ervaringen en de lessen die Rokas heeft geleerd, wordt aangemoedigd om zijn tweede MMA-gevecht te bekijken. Dit verhaal dient niet alleen als een getuigenis van persoonlijke groei maar ook als inspiratie voor anderen die hun eigen pad in de vechtsporten bewandelen.

Meer artikelen

5 redenen om te starten met kickboksen!

Denk jij nog steeds dat kickboksen vooral draait om hard meppen, schoppen, agressie en geweld? Dan zit je er echt naast! Kickboksen is zoveel meer en biedt zoveel meer!. We geven je 5 redenen om te starten met kickboksen!

Calorieën verbranden met kickboksen?

Gedurende een gemiddelde sessie van één uur kan je al snel 600 tot 900 calorieën verbranden. Het werkelijke aantal is echter sterk afhankelijk van je gewicht, intensiteit en techniek. Dat is meer dan bij veel andere workouts.