Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Proefles kickboksen?

Kickboksen is een uitstekende manier om fit te worden, stress te verminderen en nieuwe vaardigheden te leren. Het is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Als je geïnteresseerd bent in deze sport, is het deelnemen aan een proefles een fantastische eerste stap. We nemen je mee in 10 veelgestelde vragen voor jouw eerste kickboksles.

Veelgestelde vragen over de eerste kickboksles

 • Welke gyms zijn er allemaal?
  De eerste stap is een belangrijke; welke gym’s zijn er allemaal? Daar hebben wij een mooi overzicht van gemaakt. Zoek hieronder naar een kickboksgym bij jouw in de buurt.

 • Welke gym past bij je?
  We hebben bij iedere Gym een korte info tekst opgenomen en een link naar hun website. Neem gerust contact op met de gym om meer informatie te krijgen over een proefles, de kosten en eventuele speciale vereisten, zoals sportkleding.

 • Wat heb je nodig qua uitrusting?
  Vraag welke uitrusting je nodig hebt voor de proefles. Meestal zijn dit bokshandschoenen, scheenbeschermers en kun je deze vaak eerst lenen van de gym, maar dat verschilt per gym. In de meeste gevallen is een gebitsbeschermer en kruisbeschermer ook erg aan te raden. Soms kan je bij de gym uitrusting huren voor de proefles.

 • Welke les past bij je?
  Informeer bij de gym welk type kickboksles het meest geschikt is voor jou. Wil je rustig aan kennis maken bij de beginners of heb je al meer ervaring en wil direct naar de gevorderden. Veel gyms bieden speciale beginnerslessen aan waarin de nadruk ligt op basistechnieken. Overleg met de gym!

 • Wat moet je voorbereiden?
  Goed voorbereid naar een proefles is aan te raden. Bekijk enkele video's van de gym over wat je kan verwachten of lees over de basisprincipes van kickboksen (die ze daar aanbieden), zodat je wat vertrouwd raakt met de terminologie, bewegingen en de gym gewoontes.

 • Wat is een passende kickboksoutfit?
  Draag comfortabele sportkleding. Zorg ervoor dat je kleding ademend is en je vrij kunt bewegen. De vrijwel alle gyms train je op blote voeten. Zorg dat je een grote handdoek meeneemt voor tijdens de training en eentje voor na de training voor het douchen (indien dat tot de mogelijkheden behoort). Neem een waterfles mee!

 • Hoe laat ben je aanwezig?
  Kom op tijd voor de proefles. Dit geeft je voldoende tijd om je aan te melden, de benodigde uitrusting aan te trekken en jezelf mentaal voor te bereiden. Bedenk het volgende: op tijd is te laat, te vroeg is op tijd. Je kent de weg niet en de start is nieuw. Beter iets eerder dus.

 • Welke regels gelden er?
  Tijdens de les is het belangrijk om de instructies van de trainer op te volgen en respect te tonen voor mede-sporters. Kickboksen draait ook om discipline en wederzijds respect. Veel gyms bieden op hun website een korte handleiding aan welke zaken ze daarin belangrijk vinden.

 • Wat moet je verder weten?
  Aarzel niet om vragen te stellen aan de instructeur of het personeel van de gym. Ze kunnen je helpen met eventuele zorgen of vragen die je hebt.

Enjoy!

Je hebt een belangrijke stap gezet, je gaat naar de gym, werken aan jezelf, je conditie en techniek verbeteren. Samen met anderen. Vergeet niet om er van te genieten. Kickboksen is een geweldige manier zijn om fit te worden, stress los te laten en nieuwe vaardigheden te leren. Onthoud dat kickboksen een intensieve sport is, maar het is geschikt voor mensen van alle niveaus. Neem een proefles en ervaar het zelf!

Snel naar het overzicht van gyms om een passende gym voor je eerste proefles te kiezen.