Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

De 10 beste Nederlandse kickboksers allertijden

Kickboksers Nederland.

Kickboksen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse sportwereld, maar het was niet altijd zo. Terug in de vroege dagen van de sport was kickboksen relatief onbekend in Nederland en waren vechters voornamelijk in het buitenland actief en bekend.

In de vroege jaren '70 van de vorige eeuw begonnen enkele pioniers in Nederland te experimenteren met een vechtsport die destijds nog niet zo populair was. Deze vechters waren geïnspireerd door vechtstijlen zoals karate en boksen en begonnen elementen van beide te combineren, wat uiteindelijk leidde tot de geboorte van het kickboksen zoals we dat nu kennen.

De eerste Nederlandse kickboksers moesten het voornamelijk hebben van internationale competities en buitenlandse trainers om hun vaardigheden te ontwikkelen. In die tijd waren vechters uit Nederland nog niet de grootheden die ze later zouden worden. Het waren de buitenlandse vechters, vooral uit Japan en Thailand, die de sport domineerden en wereldwijd bekendheid genoten.

Echter, met de vastberadenheid en inzet van de Nederlandse vechters begon de sport gestaag te groeien in Nederland. Kickboksscholen en -gyms schoten uit de grond en jonge talenten begonnen zich te ontwikkelen onder de vleugels van ervaren coaches en trainers.

De grote doorbraak van het Nederlandse kickboksen kwam in de jaren '80 en '90, toen Nederlandse vechters begonnen deel te nemen aan internationale toernooien en kampioenschappen. Deze Nederlandse vechters toonden hun technische vaardigheden, doorzettingsvermogen en ongeëvenaarde vechtstijl, en begonnen prijzen te winnen op het hoogste niveau van de sport.

Sindsdien heeft het Nederlandse kickboksen niet alleen nationaal maar ook internationaal faam verworven. Nederlandse vechters hebben wereldkampioenschappen en prestigieuze titels gewonnen en worden nu beschouwd als enkele van de beste kickboksers ter wereld.

We geven je de, in onze ogen, 10 beste en meest bekende Nederlandse kickboksers uit de geschiedenis. Deze vechters hebben niet alleen de sport naar Nederland gebracht, maar hebben ook Nederland op de kaart gezet als een bolwerk van kickbokstalent en -successen.

Rico Verhoeven

The King of Kickboxing
10 april 1989
1,97m

Rico Verhoeven is zonder twijfel een van de meest succesvolle Nederlandse kickboksers in de geschiedenis. Hij heeft maar liefst vijf keer het Glory Heavyweight World Championship gewonnen, waarmee hij zijn positie als heersende koning van het zwaargewicht kickboksen heeft bevestigd. Met zijn imposante technische vaardigheden en ongekende vastberadenheid heeft Verhoeven de wereld van het kickboksen gedomineerd sinds hij in 2013 het Glory-kampioenschap veroverde.

Ernesto Hoost

Mr. Perfect
11 juli 1965
1,89m

Ernesto Hoost is een van de meest geliefde en gerespecteerde Nederlandse kickboksers aller tijden. Hij heeft maar liefst vier keer de prestigieuze K-1 World Grand Prix gewonnen, en wel in de jaren 1997, 1999, 2000 en 2002. Deze indrukwekkende prestaties hebben hem een legendarische status gegeven in de wereld van het kickboksen en hebben zijn technische vaardigheden en precisie in de ring geëtaleerd.

Peter Aerts

The Dutch Lumberjack
25 oktober 1970
1,92m

Peter Aerts, een andere icoon in de wereld van het Nederlandse kickboksen, heeft de K-1 World Grand Prix drie keer gewonnen in de jaren 1994, 1995 en 1998. Zijn onverzettelijke stijl en verwoestende trappen maakten hem tot een geduchte tegenstander en een van de meest gerespecteerde vechters in de sport.

Semmy Schilt

Hightower
27 oktober 1973
2,12m

Semmy Schilt, bijgenaamd "Hightower," heeft de K-1 World Grand Prix maar liefst vier keer gewonnen in de jaren 2005, 2006, 2007 en 2009. Met zijn indrukwekkende lengte en krachtige trappen was Schilt een dominante kracht in het kickboksen en werd hij beschouwd als een van de grootste vechters in de zwaargewicht divisie.

Nieky Holzken

The Natural
16 december 1983
1,82m

Nieky Holzken heeft meerdere wereldtitels in het kickboksen gewonnen, waaronder het Glory weltergewicht kampioenschap. Hij staat bekend om zijn precisie en technische vaardigheden in de ring, en zijn prestaties hebben hem tot een van de beste weltergewicht vechters ter wereld gemaakt

Andy Souwer

The Destroyer
9 november 1982
1,76m

Andy Souwer, een icoon in het lichtgewicht kickboksen, heeft talloze titels op zijn naam, waaronder de K-1 MAX-titel in 2005 en 2007. Zijn snelheid en explosieve stijl hebben hem tot een van de meest opwindende vechters in de sport gemaakt.

Melvin Manhoef

No Mercy
11 mei 1976
1,74m

Melvin "No Mercy" Manhoef staat bekend om zijn verwoestende knock-outs en agressieve stijl. Hij heeft talloze titels gewonnen en heeft zichzelf gevestigd als een meedogenloze vechter in het middengewicht.

Rob Kaman

The Dutchman
5 juni 1960
1,85m

Rob Kaman, een van de pioniers van het Nederlandse kickboksen, heeft talloze titels gewonnen, waaronder het ISKA wereldkampioenschap. Zijn technische perfectie en vechtinstinct hebben hem gemaakt tot een van de meest gerespecteerde vechters in de sport.

Badr Hari

The Golden Boy
8 december 1984
1,98m

Badr Hari heeft verschillende wereldtitels op zijn naam, waaronder het K-1 World Grand Prix-titel in 2007. Zijn naam doet de nodige wenkbrauwen fronsen en hij is meermaals met justitie in aanraking geweest. Toch wordt hij als vechter bewonderd om zijn explosieve kracht en snelheid. Badr Hari heeft niets voor niets heeft fans over de hele wereld.

Albert Kraus

The Hurricane
3 augustus 1980
1,75m

Albert Kraus, voormalig K-1 World Max-kampioen, heeft zijn naam gevestigd in het lichtgewicht kickboksen. Hij heeft de K-1 World Max-titel gewonnen in 2002 en wordt gerespecteerd om zijn doorzettingsvermogen en vechtstijl.

Deze 10 Nederlandse kickboksers hebben kickboksen gebracht waar het nu is. Daarbij hebben ze prijzen gewonnen die bewijzen dat ze tot de beste van Nederland kickboksers allertijden van Nederland horen.

En Remy Bonjansky?

Remy Bonjasky is zeker een bekende naam in de wereld van het kickboksen en zijn prestaties in de sport verdienen zeker erkenning. Maar een top 10 is een top 10. Toch verdient Bonjansky een toelichting.

Remy Bonjasky heeft zeker zijn stempel gedrukt op de sport en heeft verschillende keren de K-1 World Grand Prix gewonnen. Hij staat bekend om zijn snelle en krachtige trappen, evenals zijn atletische stijl in de ring. Bonjasky heeft veel fans over de hele wereld en wordt gerespecteerd als een van de groten in de kickbokswereld.

Het is belangrijk op te merken dat het niet opnemen van een bepaalde kickbokser in een lijst zoals deze niet betekent dat zijn prestaties worden ondergewaardeerd. Nederland heeft zoveel getalenteerde kickboksers voortgebracht, en het kan een uitdaging zijn om slechts 10 van hen te selecteren.

Heb jij een andere kickboksers die volgens jou in de lijst moet staan? Laat het ons weten wie en waarom jij vindt dat deze opgenomen moet worden in de top 10.

Meer artikelen