Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Rico Verhoeven, "The King of Kickboxing,"

Geboortedatum: 10 april 1989
Lengte: 1,97m
Bijnaam: The King of Kickboxing

Rico Verhoeven is zonder twijfel een van de meest succesvolle Nederlandse kickboksers uit de geschiedenis. Niet alleen won Verhoeven al talloze wedstrijden, hij zette kickboksen nog meer op de kaart, waarmee de sport in Nederland ongekend populair werd.

Beginjaren

Rico Verhoeven werd geboren op 10 april 1989 en groeide op in Nederland. Zijn passie voor vechtsporten werd al op jonge leeftijd duidelijk. Hij was vijf jaar oud toen hij voor het eerst met vechtsporten begon. Zijn vader had een zwarte band in karate en bracht hem naar de dojo. Hiermee zette Rico de eerste stappen op het pad dat hem jaren later de hele wereld zou rondbrengen en bracht naar de top van het kickboksen.

Trainen was voor Rico een vast onderdeel van het leven. Na school gingen zijn vrienden naar het park om te voetballen of fietsen, terwijl Verhoeven naar de dojo ging voor training. Op 16-jarige leeftijd was hij zo groot, zwaar en sterk dat hij geen tegenstanders van zijn eigen leeftijd meer kon vinden en het tegen volwassenen moest opnemen. Zo ontwikkelde snel zijn vaardigheden, wat de basis vormde voor zijn latere succes in de ring.

Belangrijkste gevechten en titels

Voordat Rico Verhoeven zich bij Glory voegde, had hij al overwinningen behaald op ervaren internationale tegenstanders zoals Hesdy Gerges, Ben Edwards en Filip Verlinden. Verhoeven won vanaf 2012, bij Glory, vele gevechten en titels. In november 2023 won hij nog, na een ietwat teleurstellend gevecht van Tariq Osaro.

2013 Glory Heavyweight Wereldkampioen Daniel Ghiță

2014 Titelverdediging Glory Heavyweight Errol Zimmerman

2015 Glory Heavyweight World Championship Benjamin Adegbuyi

2016 Titelverdediging Glory Heavyweight Mladen Brestovac

2017 Glory Heavyweight World Championship Jamal Ben Saddik

2018 Titelverdediging Glory Heavyweight Guto Inocente

2019 Titelverdediging Glory Heavyweight Badr Hari

2021 Overwinning in Glory 77 Tarik Khbabez

Invloed op de kickbokswereld

Rico Verhoeven heeft een belangrijke rol gespeeld in het groot maken van de kickboks sport in Nederland. Zijn professionele houding, sportiviteit en toewijding hebben hem tot een voorbeeld gemaakt voor vechters wereldwijd. Zijn techniek, tactiek en discipline hebben bijgedragen aan de erkenning van kickboksen als een serieuze sport die niet alleen door vechtersbazen beoefent wordt.

Filmcarrière

Naast zijn succes in de ring, heeft Rico ook stappen gezet in de filmwereld. Hij heeft in verschillende films gespeeld, waaronder "Kickboxer: Retaliation" en "De Film van Dylan Haegens". Hiermee heeft hij laten zien dat dromen kunnen uitkomen, als je er maar hard genoeg voor werkt.

Rico Verhoeven blijft een belangrijke figuur in de wereld van het kickboksen, zowel binnen als buiten de ring. Zijn invloed strekt zich uit tot ver buiten de sport, waar hij blijft inspireren en motiveren.

Bezoek ook Glory voor nog meer informatie over Rico Verhoeven.