Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Bitjes voor het kickboksen: de belangrijkste vragen beantwoord

Kickboksen bitje.

Zoals bandages essentieel zijn voor handbescherming, scheenbeschermers voor je benen, is een bitje cruciaal voor het beschermen van je tanden en mond. In deze blog gaan we in op de meestgestelde vragen rondom bitjes; van de verschillende soorten tot de kosten en hoe ze moeten passen.

Wat is een goed bitje?

Een goed bitje biedt optimale bescherming, past comfortabel en gaat lang mee. Materialen zoals ethyleenvinylacetaat (EVA) zijn duurzaam en bieden een goede schokabsorptie. Overweeg het type training dat je doet en het niveau van bescherming dat je nodig hebt bij het kiezen van een bitje.

Wat voor een bitje is geschikt voor kickboksen?

Er zijn diverse soorten bitjes beschikbaar voor kickboksen:

  • Standaard bitjes: Deze zijn vaak goedkoper en zijn voorgevormd. Ze zijn minder nauwsluitend en kunnen daarom minder comfortabel zijn.

  • Kook-en-Bijt bitjes: Deze kunnen worden aangepast aan de vorm van je tanden. Je kookt ze in water, laat ze even afkoelen en bijt er vervolgens in zodat ze zich vormen naar je gebit.

  • Op Maat Gemaakte Bitjes: Deze worden gemaakt door een tandarts of specialist. Ze zijn precies afgestemd op jouw tanden voor een perfecte pasvorm, wat resulteert in optimaal comfort en bescherming.

Hoe duur is een bitje?

De prijs van een bitje kan variëren afhankelijk van het type en merk. Standaard bitjes zijn meestal de goedkoopste optie, variërend van €5 tot €20. Kook-en-bijt bitjes kunnen tussen de €10 en €50 kosten. Op maat gemaakte bitjes zijn het duurst, vaak tussen de €50 en €200, afhankelijk van de specialist en materialen die worden gebruikt.

Hoe hoort een boksbitje te zitten?

Een goed passend bitje moet comfortabel zijn, nauwsluitend om je tanden zitten zonder te bewegen. Daarbij mag het je ademhaling of praten niet belemmeren. Het moet ook al je voortanden bedekken en zich uitstrekken naar de achterste kiezen voor maximale bescherming.

Merken bitjes

Er zijn talloze merken die bitjes aanbieden. Enkele toonaangevende merken in de kickboks wereld zijn:

  • Shock Doctor: Bekend om hun innovatieve ontwerpen en kwalitatieve materialen.

  • Opro: Een gevestigd merk dat zowel standaard als op maat gemaakte bitjes aanbiedt.

  • Everlast: Een betrouwbaar merk in de vechtsportwereld met diverse bitje-opties.

  • Nike en Adidas: Deze sportgiganten bieden ook bitjes aan die geliefd zijn bij sporters vanwege hun betrouwbaarheid.

Het is essentieel om te investeren in een goed bitje om ernstige blessures te voorkomen. Je mond is even belangrijk als al je andere ledematen in het kickboksen. Bescherm het met zorg en aandacht, en je zult met vertrouwen kunnen trainen en vechten.

Meer artikelen

Kickboksers Nederland.

De 10 beste Nederlandse kickboksers allertijden

We geven je de, in onze ogen, 10 beste en meest bekende Nederlandse kickboksers uit de geschiedenis. Deze vechters hebben niet alleen de sport naar Nederland gebracht, maar hebben ook Nederland op de kaart gezet als een bolwerk van kickbokstalent en -successen.

Gewichtsklasse kickboksen.

Gewichtsklassen in het kickboksen: Alles wat jij moet weten.

Elke vechter dient in de juiste klasse te vechten om een eerlijk strijd te garanderen. Stel je eens voor dat dat je je aan het voorbereiden bent op een gevecht en vervolgens ontdekt dat je tegenstander 20 kilo zwaarder is! Dit is waarschijnlijk niet eerlijk!

Bandage kickboksen.

Het belang van bandages bij kickboksen

Kickboksen is een intensieve en fysieke sport waarbij elke stoot telt, zowel in training als in competitie. In de wereld van kickboksen zijn bandages een onmisbaar onderdeel voor elke kickbokser. Wat bandages precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn, leggen we je graag uit.