Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Kickboksen voor kinderen

Kickboksen voor kinderen.

Als ouder begrijp je hoe belangrijk het is om je kind een gezonde en actieve levensstijl te bieden. Een optie die steeds meer ouders overwegen, is kickboksen voor kinderen. Kickboksen wordt vaak ten onterechte gezien als een agressieve sport, is in werkelijkheid een fantastische activiteit voor kinderen van alle leeftijden. Vechtsporten, waaronder kickboksen, zijn uitermate goed voor kinderen. Ze bieden niet alleen fysieke voordelen, zoals verbeterde coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen, maar ook mentale voordelen. Kinderen leren respect, discipline, en de waarde van hard werken.

Kickboksen voor kinderen.

In dit artikel gaan we erop in waarom kickboksen een toegankelijke en verrijkende sport is voor kinderen. veelgestelde vragen van ouders die overwegen hun kinderen in te schrijven voor kickbokslessen worden beantwoord.

De beste leeftijd om te starten

Een veelgestelde vraag is: "Hoe oud moet mijn kind zijn om te beginnen met kickboksen?" In principe kunnen kinderen al vanaf een jonge leeftijd, zoals 3 jaar, beginnen met aangepaste kickbokslessen. Deze lessen zijn speciaal ontworpen om spelenderwijs de basis van de sport aan te leren, met een focus op motorische vaardigheden, discipline en plezier.

Wat je kind leert bij kickboksen

Kickboksen is meer dan alleen een sport; het is een levensles. Kinderen leren om te gaan met winst en verlies, ontwikkelen zelfbeheersing en leren om respectvol om te gaan met tegenstanders en trainers. Deze vaardigheden zijn niet alleen nuttig in de sportzaal, maar ook in het dagelijks leven. Een van de grootste voordelen van kickboksen voor kinderen is de ontwikkeling van zelfvertrouwen. Door het stellen en bereiken van doelen, het verbeteren van vaardigheden en het overwinnen van uitdagingen, bouwen kinderen een sterk gevoel van eigenwaarde op.

Kickboksen is leuk!

Om kickboksen leuk te maken voor kinderen is het belangrijk om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren. Lessen moeten speels en gevarieerd zijn, met een focus op het vieren van persoonlijke prestaties. Het aanmoedigen van vriendschappen binnen de klas en het organiseren van groepsactiviteiten kan ook helpen om een gevoel van gemeenschap te creëren.

Kickboksen voor zowel jongens als meisjes

Kickboksen is ook uitermate geschikt voor meisjes. Het breekt stereotypen en toont dat meisjes net zo bekwaam en sterk kunnen zijn in vechtsporten als jongens. Meisjes die aan kickboksen doen, ervaren vaak meer zelfvertrouwen. De sport leert hen dat ze sterk en veerkrachtig zijn. Het overwinnen van fysieke uitdagingen en het bereiken van persoonlijke doelen in de sport draagt hieraan bij. Dit zelfvertrouwen vertaalt zich niet alleen in de sportzaal, maar ook in hun dagelijks leven, op school en in hun persoonlijke relaties.

Kickboksen helpt meisjes om traditionele genderstereotypen te doorbreken. Het laat zien dat kracht, behendigheid en vechtsport niet exclusief voor jongens zijn. Meisjes in de kickbokswereld zijn vaak rolmodellen voor anderen, en tonen dat gender geen barrière vormt voor succes in welke sport dan ook.

Kickboksen biedt meisjes ook praktische vaardigheden in zelfverdediging. Het leert hen hoe ze zichzelf kunnen beschermen in gevaarlijke situaties, wat bijdraagt aan een gevoel van veiligheid en zelfredzaamheid. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde en geven meisjes een extra laag van zekerheid in hun dagelijks leven.

De kosten van kickboksen

De kosten van kickboksen voor kinderen kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de frequentie van de lessen en de kwalificaties van de trainers. Over het algemeen zijn de kosten vergelijkbaar met andere sportactiviteiten voor kinderen. Het is belangrijk om te investeren in goede beschermingsuitrusting en een betrouwbare sportschool te kiezen.

Onderstaand een voorbeeld van prijzen van een abonnement voor kinderen van een kickboksschool.

  • 2 keer in de week € 37.50 per maand

  • Onbeperkt trainen € 42.50 per maand

  • 10-rittenkaart (7 t/m 11 jaar) € 75

  • Losse les € 12.50

Kickboksen is een uitstekende sport voor kinderen, die niet alleen fysieke en mentale gezondheid bevordert, maar ook belangrijke levensvaardigheden bijbrengt. Het is een sport die toegankelijk is voor kinderen van alle leeftijden en achtergronden, inclusief meisjes. Door de juiste benadering en omgeving te bieden, kan kickboksen een enorm positieve impact hebben op de ontwikkeling van een kind.

De juiste kickboksschool vinden voor jouw kind

In Den Haag vind je de sportscool Kickboksen voor kinderen. Deze gym is speciaal opgezet om kinderen les te geven in kickboksen. Een ander inspirerend voorbeeld van een kickboksgym die alle voordelen voor kinderen biedt, is Fightgym Choy-bo uit Groningen. Hier krijgen kinderen onder begeleiding van ervaren trainers de kans om een geweldige start te maken in de wereld van het kickboksen. Een doorgewinterde instructeur met ervaring opgedaan bij grootheden zoals Peter Aerts, creëert Pim Spoelstra een omgeving waarin kinderen de fundamenten van kickboksen kunnen leren.

Waarom zou je als ouder kiezen voor kickboksen bij een gym als Fightgym Choy-bo? Hier zijn enkele punten om te overwegen:

  1. Veiligheid & professionaliteit: Het welzijn van je kind staat voorop. Fightgym Choy-bo werkt met goed opgeleide trainers, waaronder ervaren begeleiders, die specifieke expertise hebben in het omgaan met kinderen in de kickbokswereld.

  2. Leren voor iedere leeftijdscategorie: Kinderen hebben verschillende behoeften op basis van hun leeftijd. Daarom biedt Fightgym Choy-bo op maat gemaakte lessen die aangepast zijn aan verschillende leeftijdsgroepen.

  3. Respect & discipline: Deze kernwaarden zijn van onschatbare waarde voor opgroeiende kinderen. Kickboksen draagt niet alleen bij aan fysieke vaardigheden, maar ook aan belangrijke karaktereigenschappen. Fightgym Choy-bo legt een sterke nadruk op respect en discipline binnen hun trainingen.

  4. Positieve sfeer: Een omgeving waar kinderen zich op hun gemak voelen en worden aangemoedigd, is van cruciaal belang. Bij Fightgym Choy-bo heerst zo'n sfeer, waarin kinderen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

  5. Proeflessen: Als je aarzeling voelt, bieden de meeste sportscholen, waaronder Fightgym Choy-bo, proeflessen aan. Dit is een uitstekende manier om te ontdekken of kickboksen iets is waar je kind enthousiast over kan worden.

  6. Holistische ontwikkeling: Naast het aanleren van fysieke vaardigheden draagt kickboksen ook bij aan de mentale en emotionele groei van kinderen. Fightgym Choy-bo begrijpt dit en streeft ernaar om training niet enkel te richten op techniek, maar ook op persoonlijke ontwikkeling.

Al met al kan kickboksen een fantastische keuze zijn voor kinderen die graag actief willen zijn en waardevolle levensvaardigheden willen ontwikkelen. Vind een kickboksschool bij jou in de buurt, neem eens een kijkje bij de lessen of boek meteen een gratis proefles!

Meer artikelen