Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Review: een ochtend full power & Friese gezelligheid bij Kickboksen Peye in Burgum

Kickboksen Peye

Op een zonnige herfstochtend rij ik over de binnenwegen van Groningen naar Burgum door de vele karakteristieke Friese dorpjes met rietgedekte huizen en boomsingels. De eerste herfstkleuren zijn zichtbaar. Als ik aankom bij Kickboksen Peye in het Burgum, voel ik meteen de gemeenschapssfeer. De deelnemers voor de heavyback training druppelen binnen. Trainer Patrick Peye begroet me vriendelijk en vertelt over de historie van de gym, die hij stap voor stap zelf heeft gebouwd naar de gym wat het nu is. Een grote hal met een ring in het midden, een dubbele rij bokszakken, een bovenverdieping met fitnesstoestellen en kleedruimtes met de mogelijkheid om te douchen.

Patrick in de gym een dag voor het kickboksgala in Burgum

Zaktraining Friesland-stijl

Na een korte introductie word ik gekoppeld aan mijn trainingsmaatje die ochtend, Jeroen. We gaan in een vast interval om en om rustig warmdraaien met korte stootcombinaties op de zak. Na het warmdraaien en een paar sessies vrij kickboksen op de zak volgt het centrale deel van de les; wisselen in een vast inval waarbij steeds een vaste combinatie wordt gedaan en per sessie wordt uitgebreid met een extra onderdeel. Patrick legt daar vandaag de nadruk op; geen grondoefeningen, maar een exclusieve focus op de bokszak. We beginnen met een combinatie; links, rechts, rechts en eindigen met een combinatie; links rechts, rechts, lever, linkerhoek, rechterlowkick, rechterlowkick, rechts, linkerknie, linkertrap, linkerlowkick, rechterknie, links. Niet wat ik gewend ben, wel tof om een keer te doen.

heavyback training Kickboksen Peye in Burgum

Deelnemers

De groep met deelnemers is heel divers, van jong en oud, mannen en vrouwen, iedereen doet mee en kan mee doen. Door de vaste intervallen waarin je traint en de mogelijkheid om daarbinnen je eigen tempo te bepalen is dit mogelijk. Tijdens de training is er ook ruimte om even kort wat te kletsen, iets waar niet bij iedere gym ruimte voor is, hier wel bij deze les. Na de training praten de deelnemers nog een beetje na en gaat een deel door met een TRX full body training.

Na de heavyback training nog een half uurtje TRX full body training

Galavoorbereiding

Kickboksen Peye staat aan de vooravond van een eigen kickboksgala (De Friesche Strijders), en de voorbereidingen zijn in volle gang. Midden in de gym prijkt een boksring, omringd door stoelen voor het aanstaande publiek. Het feit dat je traint te midden van deze voorbereidingen geeft een extra dimensie aan de workout.

Charme van Friesland

De charme van Friesland komt op verschillende manieren tot uiting. Friese vlaggen ‘wapperen’ trots op iedere bokszak en de vaste deelnemers schakelen moeiteloos over van het Fries naar het Nederlands voor de nieuwkomer, tof. Voor mij is het niet alleen een kickbokstraining; het is ook even weer een onderdompeling in het Friese. Voor iedereen die het weekend goed wil beginnen biedt Kickboksen Peye een intensieve ochtendtraining; een stevige workout met een vleugje Friese charme, maakt Kickboksen Peye de ideale plek voor fans van kickboksen in Friesland.

Wat opvalt is de gemoedelijke sfeer. Ik voelde me er meteen thuis, welkom. Kickboksen Peye; waar respect en passie voor de sport samenkomen. Wil je lekker los op een bokszak en werken aan je conditie, vraag dan nu een proefles aan bij Kickboksen Peye.

Meer artikelen

Gewichtsklasse kickboksen.

Gewichtsklassen in het kickboksen: Alles wat jij moet weten.

Elke vechter dient in de juiste klasse te vechten om een eerlijk strijd te garanderen. Stel je eens voor dat dat je je aan het voorbereiden bent op een gevecht en vervolgens ontdekt dat je tegenstander 20 kilo zwaarder is! Dit is waarschijnlijk niet eerlijk!

Bandage kickboksen.

Het belang van bandages bij kickboksen

Kickboksen is een intensieve en fysieke sport waarbij elke stoot telt, zowel in training als in competitie. In de wereld van kickboksen zijn bandages een onmisbaar onderdeel voor elke kickbokser. Wat bandages precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn, leggen we je graag uit.

Kickboksen bitje.

Bitjes voor het kickboksen: de belangrijkste vragen beantwoord

Zoals bandages essentieel zijn voor handbescherming, scheenbeschermers voor je benen, is een bitje cruciaal voor het beschermen van je tanden en mond. In deze blog gaan we in op de meestgestelde vragen rondom bitjes; van de verschillende soorten tot de kosten en hoe ze moeten passen.