Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Kickboksen voor studenten

Kickboksen heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt in Nederland, en deze populariteit reikt nu zelfs tot de studentengemeenschap. Binnen gerenommeerde studentenverenigingen zoals Vindicat en Albertus zijn eigen kickboksgala's ontstaan, waarbij studenten de kans krijgen om in de ring tegen elkaar te strijden. Dit fenomeen illustreert niet alleen de groeiende acceptatie van kickboksen in Nederland, maar ook de invloed van deze sport op de studentencultuur.

Vindicat Kickboksgala 2020 Groningen

Studenten kickboksgala's

De studentenverenigingen Vindicat en Albertus zijn voorbeelden van de groeiende populariteit van kickboksen onder studenten. Deze verenigingen hebben kickboksen omarmd en organiseren nu hun eigen kickboksgala's, waarbij studenten de ring in te stappen. Ze bieden studenten de mogelijkheid om zichzelf te bewijzen en hun grenzen te verleggen, zowel fysiek als mentaal.

Het groeiende succes van kickboksen binnen studentenverenigingen getuigt van de toenemende acceptatie van de sport in Nederland. Kickboksen is niet langer voorbehouden aan een kleine groep, maar heeft zijn weg gevonden naar een brede groep liefhebbers, waaronder de studenten.

Kickboksgala 2019 R.K.S.V. Albertus Magnus Groningen

Vind een kickboksgym bij jou in de buurt

Ieder jaar verwelkomen vele steden nieuw studenten. Voor de studenten die graag willen kickboksen in hun nieuwe stad is kickboksen.com een prachtig platform. Het biedt een totaaloverzicht van gym’s waar je lekker kan trainen, met mede-studenten of juist met de lokale helden.

Of je nu een beginner bent of al meer ervaring hebt, deze sportscholen bieden een professionele omgeving waar studenten hun kickboksvaardigheden kunnen verbeteren en kunnen deelnemen aan reguliere trainingen of wedstrijden.

Bekijk hét totaaloverzicht van kickboksgyms in Nederland.