Doorgaan naar content

Cookies ­čŹ¬

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Proefles Kickboksen bij Fight 4 Victory in Breda

Kickboksen in Breda? We gaan naar Fight 4 Victory voor een proefles. Op de website van Fight 4 Victory zijn de contactgegevens gelukkig makkelijk te vinden. Ik stuur een mailtje om te vragen of ik een keertje mee kan trainen, en binnen een paar minuten krijg ik al een positief berichtje terug van Corina met instructies over aanvangstijden en parkeren. Geweldig!

Iets na zevenen kom ik aan bij de sportschool. Bij de balie word ik hartelijk ontvangen en krijg ik een korte uitleg over het gebruik van de kleedkamers. Vanuit de ontvangstruimte heb ik een mooi uitzicht op de ruimte waar de zaktraining (gegeven door Nick Regter) op dat moment nog volop bezig is. Ondersteund door harde housemuziek en een trainer gaat een groep van ongeveer 15 mannen en vrouwen los op de bokszakken. Kort daarna ga ik naar de kleedkamer om me om te kleden voor mijn training. Ik word hartelijk begroet door de andere aanwezigen. Vanuit de kleedkamer loop ik naar de ruime dojo, met een indrukwekkende boksring op een verhoging achterin en een spiegel over de volle breedte van de zaal.

De training 

Binnen een paar minuten staan er ongeveer 50 deelnemers op de dojo, een mix van mannen en vrouwen, de meesten bezig met het tapen van de handen en het aandoen van scheenbeschermers en handschoenen. Rien en dochter Ri├źnna lopen tussen de deelnemers door naar de twee nieuwkomers. Er volgt een korte begroeting en introductie op de training.

De training begint met een individuele warming-up, waarin de invloed van Muay Thai zichtbaar is. De groep bestaat voornamelijk uit gevorderde vechters. Na de warming-up wordt er verder getraind in tweetallen van vergelijkbare lengte en niveau. De training wordt gegeven door Ri├źnna, waarbij Rien de deelnemers actief coacht hoe ze technieken konden verbeteren. Er wordt gewerkt aan diverse trap- en stoot combinaties en conditie-oefeningen, waarbij Rien voortdurend instructies geeft over de wijze van stoten, trappen en blokken, evenals suggesties voor alternatieve combinaties.┬á

In tweetallen zijn we gekoppeld voor de rest van de training en wisselen we binnen vaste tijdsintervallen de combinaties af. Tussen de combinatie-oefeningen doen we korte individuele buikspieroefeningen en stretches voor de benen, wat het conditioneel een aardig pittige training maakt.

De training sluit af met gezamenlijke groet waarbij alle deelnemers gericht zijn naar de spiegel en de trainers. Rien bedankt voor ieders aanwezigheid en benadrukt het respectvol omgaan met elkaar en de gym en groet af.

Basis kickboksuitrusting

Om veilig aan een kickbokstraining deel te nemen, heb je natuurlijk goede uitrusting nodig. De basisuitrusting bestaat uit een sportbroek en shirt, bokshandschoenen en scheenbeschermers. Daarnaast is een bitje en tok handig, vooral als je met andere deelnemers gaat sparren!

Als je voor het eerst gaat kickboksen en nog geen spullen hebt, kun je bij de sportschool bokshandschoenen en scheenbeschermers lenen om het eerst eens te proberen voordat je je eigen uitrusting aanschaft. En als het bevalt, kun je bij Fight 4 Victory ook direct je benodigdheden kopen, want de sportschool heeft een eigen assortiment kickboksartikelen, zoals handschoenen, broekjes en shirts. Erg handig!

Als je in Breda en omgeving wilt gaan kickboksen, zou ik zeker een proefles proberen bij Fight 4 Victory. Je wordt hartelijk begroet, krijgt een uitdagende training en er heerst een sfeer van wederzijds respect. Fight 4 Victory heeft het Keurmerk Vechtsportautoriteit en voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

Een proefles aanvragen bij Fight 4 Victory doe je hier.