Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Nieky Holzken, "The Natural"

Geboortedatum: 16 december 1983
Lengte: 1,82 m
Bijnaam: "The Natural"

Nieky Holzken, bekend als "The Natural", heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, waarin hij vele titels en overwinningen behaalde. Ook tegen de grootste namen uit de sport. Zijn unieke stijl zorgde voor veel fans en een inspiratiebron voor aankomende vechters.

Jeugd en beginjaren

Nieky Holzken, geboren op 16 december 1983 in Helmond, Nederland, begon al op jonge leeftijd met vechtsporten. Zijn natuurlijke aanleg voor vechtsporten werd ook al snel duidelijk. Als kind was Nieky gefascineerd door kickboksen, een sport die hem de kans gaf zijn talenten te tonen en te ontwikkelen. Zijn vroegere training legde de basis voor wat een glansrijke carrière zou worden. Zijn stijl, gekenmerkt door een combinatie van kracht, snelheid en technische vaardigheid, maakte hem al snel een naam in de vechtsportwereld.

Belangrijkste gevechten en titels

2021 - Glory 13: Tokyo - Joseph Valtellini - Nieky Holzken won door TKO met een rechterhaak in de derde ronde, waarmee hij de inaugurele Glory Weltergewicht Wereldkampioenschap won​​.

2015 - Glory 19: Virginia - Raymond Daniels - Holzken won via TKO met vier knockdowns in de derde ronde in de finale van het Glory Weltergewicht Contender Tournament​​.

2015 - Glory 23: Las Vegas - Raymond Daniels - In een titelverdediging won Holzken door TKO vanwege een snee veroorzaakt door een rechterknie in de derde ronde​​.

2015 - Glory 19: Virginia - Alexander Stetsurenko - Holzken versloeg Stetsurenko via een unanieme beslissing in de halve finale van het weltergewicht toernooi​​.

2013 - Glory 13: Tokyo - Karapet Karapetyan - In de halve finale van het Glory Weltergewicht Wereldkampioenschap Toernooi won Holzken van Karapetyan met een unanieme beslissing na Karapetyan in de eerste en tweede ronde neer te slaan​​.

Deze lijst belicht slechts een fractie van Holzken's opmerkelijke carrière, maar het geeft een goed beeld van de belangrijke mijlpalen en tegenstanders die hij in de ring is tegengekomen

Invloed op de kickbokswereld

Nieky Holzken heeft een aanzienlijke invloed gehad op het kickboksen, zowel binnen als buiten de ring. Zijn prestaties en professionele houding hebben hem gemaakt tot een rolmodel voor jonge vechters. Holzken's toewijding aan de sport en zijn vermogen om op hoog niveau te blijven presteren, inspireren de volgende generatie kickboksers.

Buiten de ring

Naast zijn succesvolle carrière in de ring, heeft Nieky Holzken zich ook gericht op het delen van zijn kennis en ervaring. Hij is betrokken bij het trainen en coachen van jonge vechters, waarbij hij zijn passie en expertise in de sport overdraagt. Holzken's bijdrage aan de kickbokswereld blijft voortduren, zelfs als hij niet actief in de ring staat.