Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Overhand

De ‘overhand’ is een zeer krachtige stoot in het kickboksen. Met deze stoottechniek breek je door de verdediging van je tegenstander heen en kan je het gevecht in jouw voordeel keren. De overhand is een ronde stoot die van bovenaf wordt ingezet, doorgaans gericht op het hoofd van de tegenstander.

Techniek en uitvoering

Deze stoot wordt gekenmerkt door een sterke draaiing van het lichaam en een krachtige zwaai met de arm. De kracht van de overhand komt voort uit de rotatie van de heupen en schouders, waarbij de vuist in een neerwaartse boog naar het doel wordt gestuurd.

De overhand is bijzonder effectief tegen tegenstanders die hun hoofd hoog houden of die de neiging hebben om te leunen tijdens het gevecht. Het is een uitstekende techniek om een tegenstander te verrassen, vooral in combinatie met andere stoten zoals jabs en crosses. De overhand kan ook worden gebruikt om de afstand te overbruggen tegen langere tegenstanders.

Je overhand trainen

Het beheersen van de overhand vereist techniek, timing en oefening. Het is aan te raden om deze techniek te leren en te perfectioneren bij een professionele kickboksschool of gym. Een ervaren trainer kan je helpen om de juiste beweging, kracht en precisie te ontwikkelen. Regelmatige training helpt je niet alleen om de overhand te integreren in je vechtstijl, maar verbetert ook je algehele vechtvaardigheden.

Bezoek een kickboksschool in jouw omgeving om de krachtige techniek van de overhand te leren. Met de juiste begeleiding en toewijding kan deze stoot een cruciale rol spelen in jouw arsenaal en je helpen om beter te worden in het kickboksen.