Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Calorieën verbranden met kickboksen?

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om calorieën te verbranden en af te vallen, kan kickboksen jouw nieuwe beste vriend worden. In slechts één uur kickboksen kun je wel 600 tot 900 calorieën verbranden. Het precieze aantal hangt natuurlijk af van verschillende factoren:

  • Lichaamsgewicht,

  • Intensiteit van je training,

  • Techniek.

Maar één ding is zeker: kickboksen staat bovenaan de lijst als het gaat om de hoeveelheid calorieën die je kunt verbranden vergeleken met vele andere soorten workouts.

Kickboksen workout

Check deze video voor een 20 minuten workout waar je maar liefst 300 tot 350 calorieën mee verbrandt!

20 Minute Calorie Burning Kickboxing Workout

Kickboksen versus andere sporten

Laten we eens kijken hoe kickboksen zich verhoudt tot andere populaire sporten als het gaat om calorieverbranding per uur:

  • Hardlopen: Hiermee verbrand je gemiddeld tussen de 600 en 700 calorieën per uur, wat vergelijkbaar is met kickboksen. Echter, kickboksen kan een hogere bovengrens hebben afhankelijk van hoe intensief je traint.

  • Zwemmen: Dit is goed voor een verbranding van 400 tot 600 calorieën. Terwijl zwemmen geweldig is voor het trainen van verschillende spiergroepen, biedt kickboksen een hogere calorieverbranding.

  • Fietsen: Met fietsen verbrand je ongeveer 500 tot 600 calorieën per uur, afhankelijk van de snelheid en intensiteit van je rit.

  • Yoga: Yoga staat bekend om zijn ontspannende en spierversterkende eigenschappen, maar als het gaat om pure calorieverbranding, levert het tussen de 180 en 360 calorieën per uur op.

  • Krachttraining: Goed voor een calorieverbranding van 300 tot 400 per uur, krachttraining is essentieel voor spieropbouw, maar komt niet in de buurt van de verbrandingskracht van kickboksen.

Kickboksen is dus ontzettend effectief wanneer je calorieën wilt verbranden.

Echt snel calorieën verbranden met kickboksen?

Met “rapid cardio kickboxing” kan je echt snel calorieën verbranden. Wees gewaarschuwd, want dit is echt niet voor beginnende sporters! Cardio Kickboksen is een combinatie van cardio en snelle stoten en trappen vanuit het kickboksen.

Cardio kickboksen is vooral gericht op calorieën verbranden, waar bij normale trainingen ook extra aandacht aan techniek en kracht besteedt wordt.

Het is duidelijk dat kickboksen een goede manier is om snel calorieën te verbranden. Het combineert cardiovasculaire training met krachttraining, waardoor je lichaam in een hogere versnelling schakelt als het gaat om het verbranden van energie.

Kickboksen is niet alleen een uitstekende manier om in vorm te komen en te blijven, maar het biedt ook de mogelijkheid om aanzienlijk meer calorieën te verbranden dan bij vele andere activiteiten.

Meer artikelen

De belangrijkste regels bij kickboksen

In dit blog bespreken we de do's en don'ts van kickboksen, hoe punten worden gescoord, en duiken we in de reden achter een van de belangrijkste verboden: het slaan op het achterhoofd.

5 redenen om te starten met kickboksen!

Denk jij nog steeds dat kickboksen vooral draait om hard meppen, schoppen, agressie en geweld? Dan zit je er echt naast! Kickboksen is zoveel meer en biedt zoveel meer!. We geven je 5 redenen om te starten met kickboksen!